Аз карам 156ца със 16ки и зиме и лете с гуми 205/55/16 и според мен е най-добрата комбинация между стабилност/цена и поддръжка (смятай ремонти). Баща ми (пак 156ца) е с 15ки. 16ките са по-стабилни. Карал съм и 17ки, но според мен за БГ пътища не си е работа. Но както вече се спомена в темата - по-добре 15ки с качествени гуми, отколкото 16ки с галоши.
Известие
Collapse
No announcement yet.
С какви джанти си карате 156-цата
Collapse
X
-
205/55 16 на 6,5J досега, сега 225/50 16, само отпред съм качил за проба. Засега не опират (15км само).Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...
Comment
-
Аз съм с нормалното окачване и лятото карам с Малоя Футура 205/55/16, а зимата с Гудиър Ултрагрип 7+ на 185/65/15. Разликата в стабилността при мен, без да преувеличавам е огромна. В полза на 16-ките, разбира се. С тях спира и осезаемо по-добре на сухо. Абе, все едно друга кола караш направо. Как не усещате разлика между 17-ки и 15-ки не знам.
Comment
-
Усеща се усеща се,аз си признавам
Лятото до късна есен 225 45 17 Кумхо Екста 15 май беше модела,
много доволен,сцепление държание.
Късна есен-ранна пролет 195 65 15 зименки Мишелин Алпин,доволен.
Ранна пролет-малко след средата на юни 205 60 15 летни Бричстоун Потенза Г 3,
малко твърдички но адски добра гума,на мокър асфалт е невероятна.
Наблюденията ми се базират на няколко сезона с тези гуми,
не твърдя,че няма по-добри гуми от тях?Last edited by barash; d.m.y г., 21:37.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеАз ще слагам тия "убавици".........чувам само добри отзиви....ще видимsigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Слагай слагай,ще съжаляваш,че не си ги сложил по рано.
Една от най-красивите капли.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеАз ще слагам тия "убавици".........чувам само добри отзиви....ще видим
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеНезнам как са на здравина(че наште пътища....),иначе са на перце,които са карали знаят...
Comment
-
Днес сложих летните гуменки, с прясно боядисани джанти. Освежих и спирачните апарати.
Немога да си позная колата, влюбих се отново
Гумите са 215/45/17 firenza st-08. Мн добра гума по мое мнение, карах с тях един месец, откакто ги купих и на мокро/сухо са супер.
Джантите са на Алесио, мн здрави, нямам никакви ядове, доста масивни и тежки са!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment